relatietherapie

Relatietherapie is bedoeld voor stellen waar meer moeilijkheden spelen in de relatie. Jullie willen bij elkaar blijven en hebben motivatie om aan de relatie te werken, maar vallen steeds weer in patronen waar je samen niet uitkomt. Langzaam verandert dit in een negatief interactiepatroon. Er zijn vaker irritaties en ruzies waardoor de afstand tussen jullie alsmaar groter wordt. Mogelijk komt het door de sleur van een lange relatie, de komst van kinderen, drukke banen, ontrouw etc. Jullie roepen vervelende reacties bij elkaar op, omdat de communicatie niet meer goed op elkaar is afgestemd. Jullie voelen je niet meer verbonden en missen de intimiteit die er vroeger wel was. Kortom, jullie willen elkaar weer vinden en hebben daar hulp bij nodig.

Relatietherapie duurt gemiddeld tussen de 5 en 15 sessies, maar uiteraard bepaal je altijd zelf hoeveel sessies je wilt. Ik raad wel aan ten minste 4 sessies in te plannen om vooruitgang te ervaren. Sommige stellen kunnen na een aantal sessies alweer zelf vooruit en sommige stellen blijken toch nog wat extra sessies nodig te hebben.

Bij relatietherapie volg ik doorgaans de vaste onderdelen van EFT beschreven in het boek: Houd me vast van Sue Johnson. Het boek gebruik ik als leidraad tijdens de therapie en gaat onder andere in op de volgende onderwerpen:

 

  • Inzichten over hechting en verbondenheid
  • Het ontdekken van negatieve reactiepatronen en bewustwording van je eigen gedrag en emoties in de relatie
  • Pijnplekken vinden
  • Op een crisis terugkijken
  • Betrokkenheid en verbondenheid ontwikkelen
  • Kwetsuren vergeven
  • De band versterken via seks en aanraking
  • Je liefde levend houden

wat is EFT?

Emotionally Focused Therapy (EFT) is ontwikkeld door dr. Sue Johnson en is gericht op verbinding tussen jou en je partner. De basis van de therapie berust zich op emoties en hechtingsbehoeften van elkaar. Tijdens de sessies werken jullie aan vertrouwen, veiligheid en verdieping. Door verlangens en behoeften naar elkaar uit te spreken leer je elkaar beter begrijpen. EFT is een (wetenschappelijk bewezen) effectieve vorm van relatietherapie waarbij 75% van de stellen succesvol de therapie afrondt. Zie de website EFT Nederland (EFT) voor meer informatie.

tarief

Relatietherapie en relatie coaching vallen niet onder de verzekerde zorg. De kosten worden daarom rechtstreeks aan de cliënten in rekening gebracht. Het tarief is €135,- per 60 minuten inclusief 21% BTW.

De kennismaking vindt online plaats middels videobellen (duur 20 minuten) en is kosteloos zodat we kunnen ontdekken of er een wederzijdse klik is.